Het Gezelligheidskoor De Schorre Morries is een van de vaste gebruikers van dorpscentrum ’t Anker. Eén keer in de twee weken houden wij hier onze repetitieavond en dit doen wij al sinds de oprichting van het koor, 15 jaar geleden.

 Als tegenprestatie voor de gastvrijheid van ’t Anker worden de leden van het koor af en toe opgetrommeld om hun handen uit de mouwen te steken bij het uitvoeren van onderhoudswerk. Onlangs  waren een tiental leden van het koor actief bij het schoonmaken van het parkeerterrein achter ’t Anker. Vorig jaar is er een parkeerterrein aangelegd maar de natuur had weer te veel grip gekregen op de parkeerplaats dus moest het terrein nodig eens onkruidvrij worden gemaakt. Dit gebeurde in eerste instantie met de meest vreemdsoortige attributen. Je kon echt zien wie van de vrijwilligers  er thuis wel of geen bestrating had want  een klinkerbestrating onkruid vrij maken met een hooivork of een verfroller leek onbegonnen werk.

Toch mocht het resultaat er uiteindelijk zijn want na een paar uur noeste arbeid herkenden de mannen (en één vrouw) het terrein niet weer. Een behandeling met vele liters schoonmaakazijn moet voorkomen dat het terrein weer overwoekerd wordt.